Önemli Bilgiler

  • Önemli Güncelleme: Yeni servis ücretleri 2 Kasım 2017 Perşembe gününden itibaren geçerlidir. Başvuru yapmadan önce bu web sayfasından güncellenmiş ücretleri kontrol etmenizi tavsiye ederiz.
  • Başvuru sahiplerinin dikkatine; Kanada vize başvuru merkezi 19 kasım 2016 tarihinden itibaren 2010 ve daha öncesine ait olan başvuru formlarını artık kabul etmeyecektir.19 kasım 2016 tarihinden itibren website’sinde yer alan  yeni güncel tarihli başvuru formları kabul edilecektir.
  • Elektronik Seyahat Belgesi (eTA), Kanada Göçmenlik, Mültecilik ve Vatandaşık Bürosu (IRCC) tarafından Kanada’ya havayolu ile seyahat eden, vize muafiyeti olan yabancı uluslar için getirilen yeni bir giriş şartıdır. ( Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları ve diğer özel vize muafiyeti bulunanlar hariç ). Online başvuru formunu http://www.canada.ca/eTA sitesinde bulabilirsiniz.
  • Önemli Güncelleme: Yeni servis ücretleri 2 Kasım Çarşamba günü itibari ile uygulanacaktır. Lütfen başvuru yapmadan önce bu websitesindeki güncellenmiş bilgileri kontrol ediniz.
  • Bir vize başvurusunun onaylanma ya da reddedilme kararı sadece Kanada Göçmenlik, Mültecilik ve Vatandaşık Bürosu ( IRCC) memurları tarafından verilir. Tüm başvurular Kanada’nın göçmenlik vize kurallarına ve ilkelerine gore değerlendirilecektir. Kanada Vize Başvuru Merkezi’nin bir başvurunun sonucu ile ilgili herhangi bir rolü ya da etkisi yoktur ve Kanada Vize Başvuru Merkezi başvurunun değerlendirilmesi ile ilgili herhangi bir tavsiye veremez.
  • Türk vatandaşları için CAN Plus programı başlıyor.

    9 Nisan 2016 tarihi itibari ile Türk vatandaşları CAN Plus programından faydalanabilecekler.  Aşağıda listelenen kriterlere uyan Türk pasaportu sahipleri CAN Plus programı kapsamında daha az belge sunarak ziyaretçi vizesine başvuru yapabilecekler.

    Kriterler:
    • Yapılan başvuru geçici ziyaretçi vizesi içinse, ve
    • Başvuru sahibi Türk pasaportu ile seyahat edecek bir Türk vatandaşı ise, ve
      • son 10 yıl içinde yasal olarak Kanada’ya seyahat ettiyse ve bu seyahatini kanıtlayan Kanada vizesini ve Kanada’ya giriş damgasını sunabiliyorsa, VEYA
      • son 10 yıl içinde ABD’ye seyahat etmemesine rağmen geçerli bir ABD vizesi varsa, VEYA
      • geçerli ABD vizesi varsa ve son 10 yıl içerisinde ABD’ye seyahat ettiyse, VEYA
      • geçerli ABD vizesi olmamasına rağmen son 10 yıl içerisinde ABD’ye seyahat ettiğini kanıtlayan giriş damgasını sunabiliyorsa, ve
    • Başvuru bir aile için yapılıyorsa, ailenin CAN Plus programından yararlanabilmesi için bütün aile bireylerinin yukarıdaki kriterlere uyacak şekilde seyahat etmiş ya da geçerli vizeye sahip olması gerekmektedir.

    CAN Plus programından faydalanabilecek kişilerden istenilecek evraklar için lütfen tıklayınız.

  • Görev Belgeleri:
    • Çalışıyorsanız: işvereninizden görevinizi, izin sürenizi ve dönüşünüzde aynı işyerinde çalışmaya devam edeceğinizi gösteren yazı, maaş bordronuz (ya da son aya ait, maaşinizi gösteren banka hesap dökümünüz), SSK veya Emekli Sandığı hizmet dökümünüz;
    • İşveren iseniz: işyerinizin ticaret sicil kaydı, vergi levhası, BAĞ-KUR numaranız;
    • Emekli iseniz: emekli kimliği ve maaş cüzdanı;
    • Öğrenci iseniz: öğretim kurumunuzdan kayıtlı öğrenci olduğunuza dair belge.